Constructie
Fineer
*Inlegwerk
Snij-/lijstwerk
Afwerking
Reconstructies
Diversen 


Objecten kunnen gedecoreerd zijn met inlegwerken, hierbij zijn materialen in een uitgesneden of uitgestoken stuk hout gelijmd.
Meer voorkomend is oplegwerk, hierbij zijn de materialen op het zogeheten blindhout gelijmd. Hierbij kan gedacht worden aan gewoon fineer- en bieswerk, "Parqueterie" (geometrische figuren), "Marqueterie" (bloem-, dier-, mensfiguren), en "Boulle marqueterie" (schildpad met o.a. messing).
Naast de restauratie van verschillende houtsoorten van in-/oplegwerken, kunnen wij ook organische materialen (schildpad, ivoor, parelmoer) en metalen (messing, tin, koper) aanvullen.

Op de eerste twee foto's is de deksel van een 19de eeuwse Franse likeurkelder te zien, welke belijmd is met Boulle marquetterie. De volledige ontbrekende messing buitenrand is m.b.v. figuurzaag, vijlen en graveernaald opnieuw vervaardigd.

Op de andere foto's is een 19de eeuws Ceylonees (Sri Lanka) handwerkkistje te zien, welke o.a. is belijmd met schildpad. Te zien is het vervaardigingproces van synthetisch schildpad om zo de ontbrekende delen van de deksel aan te kunnen vullen.

Andere Restauratie Pagina's:
- Constructie
- Fineer
- Snij-/lijstwerk
- Afwerking
- Reconstructies
- Diversen; houtwormbehandeling, sloten, beslag, laken, leer, etc.