Constructie
Fineer
Inlegwerk
Snij-/lijstwerk
Afwerking
Reconstructies
Diversen 


In ons atelier voeren wij op verantwoorde en professionele wijze restauraties uit aan alle soorten meubelen en andere uit hout vervaardigde objecten, uit alle tijdsperioden.

Door jaren-/eeuwenlang gebruik krijgt een meubel geschiedenis; slijtage, beschadigingen, aanpassingen, verkleuring, etc. tekenen een object en geven het hiermee een eigen unieke identiteit.

Gedurende een restauratie wordt er gezocht naar een balans tussen de materiƫle en de historische authenticiteit en streven wij ernaar om zoveel mogelijk van het oorspronkelijke meubel en zijn uitstraling te behouden!

Wij maken gebruik van historische technieken en materialen, maar ook van nieuwe materialen en methodes die op ons vakgebied zijn en worden ontwikkeld.

Alle toevoegingen van onze hand zijn ten alle tijden reversibel, zodat wanneer dit nodig mocht zijn, materialen eenvoudig te verwijderen zijn wanneer erop ons vakgebied betere ontwikkelingen zijn voor een schade aan een object.

Voor bepaalde schades aan objecten maken wij gebruik van externe specialisten uit ons netwerk o.a. op het gebied van: houtdraaiwerk, houtsnijwerk, verguld- & polychromiewerk en klokuurwerken.

Wanneer u overweegt een meubel door ons te laten restaureren maken wij graag een afspraak met u om gezamenlijk het meubel te bekijken. Bij voorkeur doen wij dit in ons eigen atelier, wanneer dit niet mogelijk is maken wij een afspraak bij u thuis. Na een grondige inspectie van het meubel kunnen wij u vrijblijvend een indruk geven van de restauratiemogelijkheden en de kosten die hieraan zijn verbonden.

Desgewenst is het mogelijk een uitgebreider rapport voor u op te stellen om de conditie van een enkel object of een collectie in kaart te brengen. Het rapport bevat relevante gegevens van het object zoals; fotomateriaal en beschrijving van de constructie, gebruikte materialen, etc.

Tevens wordt er een beschrijving gemaakt van de fysieke conditie en advies voor restauratiebehandeling per direct of op termijn.

Aan het maken van een dergelijk conditierapport en behandelingsvoorstel met kostenberaming zijn kosten verbonden.

Via onderstaande links kunt u een indruk krijgen van de verschillende soorten disciplines die wij met veel zorg en kwaliteit uitvoeren aan antieke meubelen en andere uit hout vervaardigde objecten.

- Constructie
- Fineer
- Inlegwerk
- Snij-/lijstwerk
- Afwerking
- Reconstructies
- Diversen; houtwormbehandeling, sloten, beslag, laken, leer, etc.